Mağusa Kültür Derneği Başkanı ‘Bütün Gailemiz Mağusa’ Sohbetlerinin Konuğu Oldu
2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışmasının Albüm Lansmanı Yapıldı
Şubat 18, 2020

Türkçe ve Yunanca Öğrencileri Dil Cafesi’nde Buluştu

Mağusa Kültür Derneği, Kıbrıs İki Dillilik Derneği ile işbirliği içerisinde Birleşmiş Milletler’in desteği ile Dil Cafesi isimli etkinlikleri serisi düzenliyor.

Mağusa Kültür Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen ilk Dil Cafesi buluşmasında, Mağusa Kültür Derneği’nin Avrupa Birliği finansmanlı istihdamı güçlendirme projesi LEAD kapsamında Yunanca eğitimi alan kursiyerleri de dahil olmak üzere, Yunanca öğrenen Kıbrıslı Türk’ler ve Türkçe öğrenen Kıbrıslı Rum’lar bir araya gelerek hem öğrendiklerini pekiştirme hem de sosyalleşme fırsatı yakaladılar.

Öğrenmeyi pekiştirici etkinlikler ve oyunlar yanında Mağusa Kaleiçi kültür gezisinin de yer aldığı 1. Dil Cafesi buluşmasında, Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinden gelen katılımcılar birlikte keyifli bir gün geçirme fırsatı yakaladılar.