Hakkımızda

Mağusa Kültür Derneği, 30 yılı aşkın bir süredir başta sadece çocuklara yönelik yürüttükleri sanatsal ve kültürel faaliyetlerini yıllar içinde geliştirerek artık her yaş grubundan bireyin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda beceri elde etmelerini desteklemek amacıyla çok çeşitli aktiviteler düzenleyen ve kâr amacı gütmeyen Mağusa’nın en köklü derneğidir.

Mağusa Kültür Derneği 1992 yılında Kıbrıs Sanat Derneği Çocuk Kulübü adı altında kurulmuştur. 1999 yılında adı Mağusa Kültür Derneği olarak değişmiştir. 

Mağusa Kültür Derneği, Çocuk Kulübü, Gençlik Kulübü ve Yetişkinler Kulübü olarak faaliyet göstermektedir. Çocuk Kulübü 1992 yılından itibaren çocuklarla, Yetişkinler Kulübü 2000 yılından itibaren yetişkinlerle ve Gençlik Kulübü ise 2006 yılından itibaren gençlerle çalışmalar çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

MİSYONUMUZ:

Çocuk, genç ve etişkin her bireyin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişmelerini sağlayacak faaliyetler yürütmek ve düzenlemek.

VİZYONUMUZ:

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda ulusal ve uluslararası kimlik kazanmak.

YÖNETİM KURULU

Dudu Cumaoğulları

BAŞKAN

1966 yılında Kasaba-Baf’ta doğdu. İlk öğrenimini Gazi Baf ve Şehit Zeki Salih İlkokullarında, ortaokul ve liseyi Canbulat Lisesi’nde tamamladı. Türk Öğretmen Koleji’nden 1990 yılında mezun olup, Topçuköy, Şht. Mustafa Kurtuluş ve Şht. Zeki Salih İlkokullarında öğretmenlik mesleğini tamamlamıştır. 2007 yılından itibaren Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu’nda Eğitim Denetmeni olarak görevini yürütmektedir.

1992 yılında kurulan Çocuk Kulübü’nde, 1999 yılında Mağusa Kültür Derneği ismi altında devam eden ve kurucularından olup yıllarca gönüllü çalışmalara katkı koyarak, kurulduğu yıldan itibaren yönetim kurulunda görev almaktadır. Bir çocuk annesidir.

Esen Beyköylü 

AS BAŞKAN

 

Sermin İyican

GENEL SEKRETER

1973 yılında Gazimağusa’da doğdu. İlköğrenimini Gazi İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Atatürk Öğretmen Akademisi’nden mezun oldu.

Büyükkonuk, Mormenekşe, Şht.Zeki Salih İlkokullarında çalıştı. Halen Alasya İlkokulu’nda görevine   devam etmektedir. Mağusa Kültür Derneği kurucularından olup yıllarca gönüllü çalışmıştır. Mağusa Kültür Derneği Yönetim kurulunda çalışmalarına devam etmektedir. Avrupa Birliği finansmanlı projelerin, Kültür Dairesi projelerinin iki toplumlu projelerin ve derneğin kültür sanat projelerinin geliştirilmesinde ve yürütülmesinde etkin görev almaktadır. Ayrıca KTÖS yönetim kurulunda yer almaktadır. Evli ve İki çocuk annesidir.

Özüm Ağlamaz 

GENEL KORDİNATÖR

 

Sevim Kayalp

MALİ SEKRETER

Feride Pekri

FAAL ÜYE

1979 yılında Gazimağusa’da doğdu. İlkokulu Canbulat İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini Namık Kemal Lisesinde tamamladı. Lise sonrasında el sanatları eğitimine devam ederek kendini geliştirerek el sanatları eğitmeni oldu ve şu an hala eğitmenlik yapmaya devam etmektedir. Ada Motif el sanatları dükkanını açarak en büyük hayalini gerçekleştirmiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Zarif Şehitoğulları

FAAL ÜYE

 

Hande Tuğcan

FAAL ÜYE

 

Hümeyra Ataoğlu

FAAL ÜYE

 

Emine Kılınç

FAAL ÜYE

1967 yılında Kasaba –Baf’ta doğdu. İlk öğrenimini Gazi Baf ve Şehit Zeki Salih İlkokullarında, ortaokul ve liseyi Canbulat Lisesi’nde tamamladı. Türk Öğretmen Koleji’nden 1990 yılında mezun olup, Tuzluca, Şht. Osman Ahmet, Şht Zeki Salih İlkokullarında görev yaptıktan sonra Alasya Vakıf Anaokulu’na nakil almıştır. Mağusa Kültür Derneği kurucularından olup yıllarca gönüllü katkı koymuştur. MKD Gençlik Kulübü’nde Gör-Duy–Konuş şiir drama projesinin hazırlanmasında ve sunumunda görev yapmıştır. İki çocuk annesidir.

2015-2017 yıllarında Avrupa Birliği finansmanlı Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor, 2018-2021 yıllarında ise yine Avrupa Birliği finansmanlı LEAD projesi ekibinde yer almıştır. Ülkemize gelen göçmen kuşlarla ilgili öykü ve boyama kitabını çocuklar için hazırlamıştır. 2018 yılında ilk kez oluşturulan  Kadın Ritim Gurubunda yer aldı. İki çocuk annesidir.

Güzin Küçük

FAAL ÜYE

1973 yılında Londra’da doğdu. İlköğrenimini Canbulat İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokul ve lise öğrenimini Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı.1995 yılında Atatürk Öğretmen Akademisi’nden mezun oldu.1995-96 yılında Dipkarpaz İlkokulu’nda göreve başladı. 1996-2001 yılına kadar Alaniçi İlkokulu’nda ,2001 ‘den itibaren Zeki Salih İlkokulu’nda görev yapıyor. Mağusa Kültür Derneği kurucularından olup yıllarca gönüllü çalışmıştır. Yönetim kurulunda görev almaktadır. Derneğin Avrupa Birliği finansmanlı projelerinin ekiplerinde yer almıştır. İki çocuk annesidir.

Nilhan Subaşı

FAAL ÜYEE

 

Şirvan Işıklar

Faal Üye

 

Zehra Özçürümez

FAAL ÜYE

10 Aralık 1953’te Larnaka’da dünyaya geldi. 1954 yılından bugüne Gazimağusa’da yaşamını sürdürmektedir. İlk ve ortaokulu Gaziağusa’da tamamladı. 1974 yılında gönüllü olarak başladığı hemşireliği meslek olarak seçerek eğitimlerini tamamladıktan sonra ebe hemşire olarak 24 yıl Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görev yaptı, ardından 13 yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde poliklinik hizmetlerinde çalıştı.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği, Mağusa Kale Lions Kulübü, Mormenekşe Kadınlar Birliği, Mağusa Kültür Derneği, Mağusa Kadın Merkezi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’nde kurucu üyelik ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Emeklilikten sonra katıldığı Köy Kadın Kursları sonrasında sanata olan ilgisini, Yeniboğaziçi Belediyesi, Gaziağusa Belediyesi ve birçok sivil toplum örgütünde el işi kursları vererek devam ettirmektedir. 

Özge Eker

FAAL ÜYE

 

YÖNETİM KURULU

BAŞKAN: Dudu Cumaoğulları 

AS BAŞKAN: Esen Beyköylü 

GENEL SEKRETER: Sermin İyican 

GENEL KORDİNATÖR: Özüm Ağlamaz 

MALİ SEKRETER: Sevim Kayalp

FAAL ÜYELER

  • Feride Pekri
  • Zarif Şehitoğulları
  • Hande Tuğcan
  • Hümeyra Ataoğlu
  • Emine Kılınç
  • Güzin Küçük
  • Nilhan Subaşı
  • Özge Eker
  • Zehra Özçürümez
  • Şirvan Işıklar

DENETLEME KURULU

  • Mustafa Tuğcan
  • Dr. Tevik Eker
  • Erman Karagöz
  • Yedek Üye: Zalihe Ebeler

DİSİPLİN KURULU

  • İpek Karagöz 
  • Funda Alibeyoğlu 
  • Ali Genç



Tarihi Pertev Paşa İlkokulu:

 Okul binasının inşa tarihini bulmak için yaptığımız arşiv araştırmalarında, 1929 yılında yenilenmiş bir şehir planını gösteren haritada, okulun ayrıntılı çizimlerine rastlanmıştır. Bu bilgiye dayanarak 1929 öncesinde inşa edildiği kanısına ulaştık. Evkaf dairesi evraklarından rastlanan bilginin doğru olduğunu tahmin ederek, binanın eğitim faaliyetlerine geçiş tarihini 1910-11 ders yılı olarak kabul etmekteyiz. “Chairman of the town school commitee in trust for the müslim elementary school of Famagusta” olarak Tapu dairesinde 1956 yılında kaydı bulunmuştur.

pertev2

 

1931 yılı sonrası İngiliz Sömürge İdaresinin ilan ettiği sıkı yönetimden, adadaki tüm okullar gibi etkilenerek 1933-34 ders yılı sonunda kapatılmıştır. 1945 yılında sıkıyönetim kaldırılınca, eğitim faaliyetlerine devam etmiştir. Namık Kemal Ortaokulu,1945 yılında Pertev Paşa ilkokulu binasına taşınmış, 1949 yılına kadar öğrenciler bu binada eğitim görmüştür. Bu tarihten sonra Mağusa Küçükler İlkokulu olarak anaokul, 1. ve 2.sınıfların eğitim gördüğü bir okul olmuştur. 1974 yılından sonra şehre gelen güney göçmenlerinin sığındığı bir bina olan Pertev Paşa ilkokulu, bu tarihten sonra Gazimağusa Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği’nin kullanımına verilmiş, 1997 tarihinden itibaren Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı kullanım iznini Mağusa Kültür Derneği’ne vermiştir.

X