Türkçe ve Yunanca Öğrencileri Dil Cafesi’nde Buluştu
Kadın ve Genç İstihdamını Güçlendirme Projesi Lead İlk Mezunlarını Verdi
Şubat 28, 2020

2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışmasının Albüm Lansmanı Yapıldı

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği ortaklığında düzenlenen 27. Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilen 2’inci Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nın sonucunda çıkan albüm için lansman gecesi düzenlendi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Gazimağusa İlçesi Kaymakamı Kemal Sarpel, Arkın Palm Beach Otel Genel Müdürü sayın Cevdet Özalp, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter’in de katıldığı albüm lansman etkinliği, kokteyl eşliğinde

Arkın Palm Beach Hotel’de gerçekleşti.

Sunuculuğunu Münise Alibeyoğlu’nun yaptığı etkinlik, ülkemizin değerli sanatçılarından Candan Doğu ve Soyhan Bilgeer’in sunduğu müzik dinletisiyle başladı ardından konuşmalara yer verildi. Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları gecede yaptığı konuşmada, dernek olarak Mağusa Kültür Derneği olarak 3 kuşak birlikte ürettiklerini ve bir sivil toplum örgütü olarak yürüttükleri çalışmalar sayesinde toplumun birçok farklı kesimine yarar sağlayan güzel işler başarmaktan her zaman büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğu olmak üzere yarışmaya katkı koyan tüm kurum yetkililerine teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

Gecede S.O.S Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter kısa bir konuşma yaparak, gençlerin çocuklar için güzel şeyler ortaya koymasının mutluluk verici bir davranış olduğunu söyleyerek, bunun büyük anlam taşıdığını belirtti.

Geceye katılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da yarışmaya katılan gençlerin ülkenin sanat ışıkları olacağını belirterek, duyguların şarkılara, şarkıların da geleceğe taşındığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu ülkede sivil toplum örgütlerinin dokunuşlarının büyük önem taşıdığını dile getirerek, Mağusa Kültür Derneği’nin çok güzel faaliyetler yapmakta olduğunu kaydetti ve bu sayede ülkenin gelişip dünyayla buluşmasına, sanatçı kimliklerinin ortaya çıkmasına olanak sağladığını ve bu yönde devletin de elinden gelen desteği vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Tanıtımı yapılan albümde 2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nda ön elemeyi geçerek ilk 10 finalist arasına giren gençlerin, Türkiye’nin müzik duayenleri arasında yer alan ve ‘O Ses Türkiye’ yarışmasının önemli isimlerinden biri olan Tarık Sezer ve Orkestrası eşliğinde seslendirdikleri Kıbrıs şarkıları yer alıyor. Gecenin finalinde, gençler sahnede şarkılarını seslendirdiler. Lansmanı yapılan albümün satışlarından elde edilen tüm gelir SOS Çocuk Köyü’ne bağışlanacak.