2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışmasının Albüm Lansmanı Yapıldı
Şubat 18, 2020
28. Uluslararası Mağusa Çocuk ve Gençlik Festivali Kapsamında Mektup Yazma Yarışması Gerçekleştırildi
Mart 29, 2020

Kadın ve Genç İstihdamını Güçlendirme Projesi Lead İlk Mezunlarını Verdi

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği ve Mağusa Kültür Derneği tarafından yürütülmekte olan LEAD; Öğren, Deneyimle, Uygula ve Geliştir projesi kapsamında, Mağusa’da kadınların ve gençlerin istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek amacıyla sunulan eğitimlerin ilk dönemi tamamlandı.

6 ay boyunca yabancı dil yanında çeşitli kariyer gelişim eğitimlerine katılan ve tüm modülleri başarıyla tamamlayan 25 kadın ve 25 genç toplam 50 kişiye tamamlama sertifikaları takdim edildi. Sertifika takdim töreni Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşti.

Kursiyerlere sertifikaları, Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, LEAD Proje Müdürü Münise Alibeyoğlu, Mağusa Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve eğitmenler tarafından takdim edildi.

Dudu Cumaoğulları: “Kursiyerlerimiz için şimdi sıra deneyimleme, uygulama ve geliştirmede.”

Törende konuşan Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, “Mağusa Kültür Derneği olarak, her kesime ve herkese iyileştirici bir şekilde dokunabilmeyi amaçladığımız vizyonumuz çerçevesinde, LEAD projemizle, bölgemizdeki kadın ve gençlerin işsizlik sorunuyla mücadele etmek için çabalamaktan ötürü büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu. Cumaoğulları, “Kursiyerlerimizin, sadece bu eğitimlerle kalmamaları, projemizin adında da yer verdiğimiz gibi öğrendiklerini deneyimlemeleri, uygulamaları ve geliştirmeleri için de onlara tam desteğimiz devam edecektir; tam da şimdi.” diyerek konuşmasını tamamaladı.

Münise Alibeyoğlu: “Bu eğitimler yolun başıydı.        Yolculuk şimdi başlıyor ve bu yolculuk boyunca da kursiyerlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Sertifika takdim töreninde konuşma yapan Proje Müdürü Münise Alibeyoğlu sözlerine “Avrupa Birliği’in desteğiyle 2018 Ekim ayından itibaren Mağusa bölgesindeki işsizlik ile mücadele etmek için kesintisiz çalışıyoruz.” diyerek başladı. Alibeyoğlu, “Mağusa’da iş sahibi olmak isteyen kişilerin istihdam edilebilirliklerini ve rekabet güçlerini; ücretsiz eğitimlerle, ödenekli staj programlarıyla, kariyer danışmanlıklarıyla ve çeşitli etkinliklerle arttırmayı amaçladığımız faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ederken, bugün burada emeklerimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Münise Alibeyoğlu konuşmasının sonunda “Konfor alanlarından çıkıp, kendilerini geliştirmek için, öğrenmek için bu yola bizimle çıkan ve yaşam boyu öğrenme felsefesini layığıyla içselleştiren mezunlarımızı bir kez daha tebrik ederim. Bu eğitimler yolun başıydı. Esas yolculuk şimdi başlıyor. Onların yanında olmaktan, bilgiyi onlara ulaştırabilen taraf olmaktan, ihtiyaçları olduğunda yön gösterebilmekten büyük mutluluk duyduk.” diyerek, başta Avrupa Birliği olmak üzere, 6 ay bu eğitimlere devam etmeleri yönünde kursiyerleri destekleyen ailelerine ve yakınlarına, projeyi destekleyen Mağusa Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve eğitimleri sunan uzmanlara teşekkürlerini sundu.

Dönemi Tamamlayan Kursiyerler İşe Yerleştiriliyor

İlk dönem eğitimlerini tamamlayanlar arasından seçilen 20 kişi, Mağusa bölgesinde faaliyet gösteren ve bilgi ve becerilerine en uygun olan kurumlarda 2 aylık ödenekli staj programına başladı. Kalıcı meslek edindirme yolunda önemli bir adım olan staj programından proje sonuna kadar toplam 40 kişi yararlanmış olacak.

Bölgedeki seçkin işverenlerle geliştirilen iş birliği protokolleri sayesinde, kursiyerler uzmanlık alanlarına ve yeteneklerine göre, gerçekten onlara ihtiyaç duyan doğru kurumlar ile eşleştiriliyor ve bu şekilde kalıcı iş imkânı olanağı güçlendirilmiş oluyor. Diğer kursiyerler için de piyasadaki mevcut münhallere yönelik başvuru sürecinde danışmanlık hizmetleri sunuluyor ve kursiyerler onlara en uygun iş yerlerine en güçlü aday olarak başvuru yapmaları için destekleniyor.

LEAD projesi, AB’nin Eğitimde İnovasyon ve Değişim VII (Innovation and Change in Education VII) hibe başlığı altında Ekim 2018 tarihinden itibaren yürütülüyor.