Büyük Han’da Sanat Baharı
Lead Projesi Mağusa’da Kadınları ve Gençleri Eğitimle Destekliyor
Aralık 24, 2019

Tarih Avcıları Mağusa’da Yarıştı

Mağusa Kültür Derneği ile Cyprus Friendship Programme birlikteliğinde Birleşmiş Milletler’in mali desteğiyle Mağusa’da ilk kez, her iki toplumdan da 10-18 yaş arası 50 gencin katılım gösterdiği Tarih Avcıları Yarışması düzenledi.

İki Toplumlu Tarih Avcıları Komitesi himayesinde, yarışma öncesi bir tarihte kaynaştırma aktiviteleri ve Mağusa gezisi düzenlendi. Etkinlik ve gezilerin ardından yaklaşık 60 gönüllünün desteğiyle 100 gencin katıldığı Tarih Avcıları Yarışması, Mağusa Kültür Derneği himayesinde gerçekleştirildi. Gün boyunca devam eden hakemli yarışmada, karma gençlerden oluşan gruplar ellerinde haritalarla bir yandan Mağusa’nın tarihi yerlerini keşfederken diğer yandan Kıbrıs ve Dünya tarihinde büyük yer etmiş Mağusalı karakterleri tanıdı.

Mağusa Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada “Adanın iki tarafında kalan ama gönülleri hep bir olan gençler yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Gençler dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın hep birlikte güldü, eğlendi, öğrendi… Davranışlarıyla yetişkinlere örnek olan bu gençler daha birlikte çok şeyler başaracaklar…” denildi.

Her yıl Mağusa Kültür Derneği tarafından Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilen aktivitelerden bir tanesi olan Tarih Avcıları Yarışması, ada genelinden gördüğü yoğun beğeni ve talep dolayısıyla iki toplumlu olarak da gerçekleştirildi.