Mağusa Kültür Derneği Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu Kurucusu Hinds ile Bir Araya Geldi
Kasım 8, 2019
Tarih Avcıları Mağusa’da Yarıştı
Aralık 7, 2019

Büyük Han’da Sanat Baharı

Mağusa Kültür Derneği, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi’nin desteği ile Büyük Han’da SANAT BAHARI adı altında  bir dizi sanatsal etkinlik gerçekleştirdi. Sanat Baharı etkinlikler serisi ile birlikte, resim ve müzik sanatlarını harmanlayarak kültürel değerlere sahip çıkmayı ve tanıtmayı amaçlayan Mağusa Kütür Derneği bir ilke imza attı.

Geçtiğimiz yıl kurulan Mağusa Kültür Derneği Kadın Ritim grubunun aralarında Kıbrıs şarkılarının da yer aldığı şarkılara benzersiz bir renk katarak yaptıkları ritim çalışmaları izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Sanat Baharı etkinliğinde 1. Ses Buluşması Yarışması’nın 10 finalisinin seslendirdiği Kıbrıs şarkılarının toplandığı albümler, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına satılırken ayrıca yine  bu on adet Kıbrıs şarkısının canlandırıldığı tablolar sergilendi.

Mağusa Kültür Derneği Ritim Grubu, Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün desteği ile performanslarını beş farklı ilçede sergileme olanağı buldu. Plastik çöp bidonları, demir kovalar, süpürge sopaları, kaşık ve cam şişeler gibi malzemelerle sunulan performanslar her ilçece yoğun ilgi ile karşılandı.

Etkinliğin Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne denk gelmesi nedeniyle kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı olduklarını dile getirerek etkinliği sonlandıran grup hem yerli halk hem de turistler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinliğin sonunda konuşma yapan Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, ulvi bir amaç uğruna çok emek sarfedilerek hayata geçirilen Sanat Baharı etkinliklerinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağladığı için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü’ne sonsuz teşekkürlerini dile getirdi.