Mağusa Kültür Derneği Ritim Gurubu ve Hint Dansları Ekibi İskele Açık Kapı Festivaline Renk Kattı
Ekim 5, 2019
Mağusa Kültür Derneği Kuzey İrlanda Kadın Koalisyonu Kurucusu Hinds ile Bir Araya Geldi
Kasım 8, 2019

Mağusa Kültür Derneği Toplumlar Arası Kadın Yürüyüşü Etkinline Ev Sahipliği Yaptı

Mağusa Kültür Derneği, Birleşmiş Milletler, Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi (CVAR Severis), Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından organize edilen, Toplumlar-Arası Kadın Yürüyüşü’nün Mağusa ayağına ev sahipliği yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Elizabeth Spehar’in yanı sıra Avusturya, Amerika ve Hollanda Büyükelçilerinin de katıldığı 3. Toplumlar-Arası Kadın Yürüyüşü kapsamında Mağusa Suriçi’nde, Mağusa’nın tarihi dokusu eşliğinde keyifli bir gün geçirildi ve yeni iş birlikleri için fırsatlar yakalandı.

Rehberler eşliğindeki Mağusa Suriçi kültürel gezisinin ardından gerçekleşen seminerde, Kıbrıs’ta devam eden barış süreciyle ilgili kadınların kaygıları, bakış açıları ve öncelikleri irdelendi.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları yaptığı konuşmada anlamlı etkinliğe sağladığı maddi destek için Avusturya Yüksek Komiserliği’ne, Amerika ve Hollanda Büyükelçiliklerine, her zaman yanlarında olan Birleşmiş Milletler’e, tur rehberliği için Rita Severis’e, çevirmenlere ve katılımlarıyla etkinliği onurlandıran tüm misafirlere teşekkürlerini sundu.