EKOLOJİK BAHÇE UZMANLARINA ÇAĞRI

Mağusa Kültür Derneği 8 Mart açıklaması
8 MART 2023: Mağusa’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…
Mart 8, 2023
MKD’NİN ŞAMPİYON MELEKLER TAKIMI’NA İTHAF ETTİĞİ KARAKALEM RESİM SERGİSİ AÇILDI
Temmuz 4, 2023

EKOLOJİK BAHÇE UZMANLARINA ÇAĞRI

mağusa kültür derneği

YEŞİL BİLEZİK PROJESİ KAPSAMINDA EKOLOJİK SÜRDÜRÜLEBİLİR BAHÇE OLUŞTURULMASI İÇİN HİZMET ALIMI YAPILACAK

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Mağusa Kültür Derneği tarafından yürütülmekte olan Yeşil Bilezik Projesi kapsamında, sürdürülebilir çevre eğitimi model ve mekanizmaları oluşturuldu ve pilot bölge Mağusa’da uygulanıyor. Bu model ve mekanizmalar aracılığıyla öğrenci ve öğretmenlerin çevre eğitimlerine katkıda bulunmak ve çevre okuryazarlık düzeylerini geliştirmek amaçlanıyor.

Proje kapsamında, bir eğitim mekanizması olarak ilkokullara sürdürülebilir ekolojik bahçeler de kazandırılacak. Doğa merkezli ekolojik eğitim ortamlarının çocukların davranış ve öğrenme stilleri üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak okul arazileri içerisine bahçelerin tasarlanması ve ekolojik bahçe kavramının ilkokul öğrencilerine tanıtılması hedefleniyor.

Mağusa’daki 6 ilkokulda ve Mağusa Kültür Derneği’nde hayata geçirilecek eğitim amaçlı ekolojik bahçelerin tasarlanması ve uygulanması için 4 uzmandan veya ilgili kriterlerde uzman sağlayabilecek şirketlerden hizmet alımı yapılacak.

Hizmet, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere hitap edecek şekilde doğa entegreli öğrenmeyi destekleme amaçlı ekolojik bahçeler tasarlanmasını, hayata geçirilmesini ve sürekliliği sağlanmaya elverişli şekilde okul yönetimine devredilmesini içeriyor. Uzmanların, bahçelerin yapım süreçlerini planlanmış çalışma ziyaretleri ile sürdürmesi ve tamamlaması bekleniyor.

Bahçelerin, doğa dostu malzeme kullanımı ile düşük işçilik gerektiren ekolojik yaklaşımlar çerçevesinde tasarlanması ve perma-kültür yanında bitki ve canlılara doğal habitat sağlayarak ekosistemlerin çeşitliliğini destekleyecek nitelikte olması öngörülüyor.

Öğrencilerin ve gönüllülerin de uygulama süreçlerine dahil edileceği ekolojik bahçeler, Aralık ayında gerçekleşecek olan Mağusa’nın Eko-Okulları Yeşil Bilezik Ödül Töreni’nde ilgili okulu temsil edecek.

Son başvuru tarihi 25 Mart olan münhale başvuruda bulunmak isteyen uzmanlar İHALE DOSYASINI BURAYI TIKLAYARAK indirebilirler.