Mağusa Kültür Derneği Darts Kulübü 2020 Ligine Hazır
Ocak 3, 2020
Sosyal Sorumluluk Eğitim Modülü Kapsamında Kuş Gözlemi ve Göl Temizliği Gerçekleştirdiler
Şubat 7, 2020

Barışa Katkı İçin Birlikte Üretiyorlar

Mağusa Kültür Derneği ile Derinyalı Kadınlar İnisiyatifi Klotho, kalıcı barış için, ülke turizmi için ve kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden birini ortaya koymak için birlikte üretiyorlar.

Hollanda Büyükelçiliği ve Orange Tulips Fund finansmanlığında Mağusa Kültür Derneği ve Klotho olarak birlikte yürütülen iki toplumlu “Barış için Dokuyoruz” projesi faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında, Mağusalı ve Derinyalı kadınlar geleneksel Kıbrıs dokumacılığını birlikte öğrenmek, birlikte üretmek, üretecekleri ürünleri birçok kişiye ulaştırarak dokuma kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere bir barış aracı olarak aktarmak amacıyla bir dizi ortak etkinlik gerçekleştiriyorlar.

Hollanda Büykelçisi Nathalie Jaarsma, proje kapsamında gerçekleşen etkinliklerden biri olan geleneksel dokuma eğitimeleri esnasında Mağusa Kültür Derneğine bir ziyaret etti. Büyükelçi Jaarsma projeyi desteklemekten ve barış içinde üreten kadınlarla tanışmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu, bu projenin tam da Kıbrıs’ta görmek istedikleri tarzda bir proje olduğunu dile getirdi.